Известие

Collapse
No announcement yet.

едно питане за прекасвача

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• едно питане за прекасвача

приятели днес ми предложиха да ми сложат чип и сащо да ми направят прекасвача да изключва на 8000 оборота за чипа сам сагласен ша го слагам но за прекасвача ме е малко страх има ли вероятност нещо да стане като го направя да изключва на 8000 сега е на 7200 и ми се струва че е достатачно ма маистора каза че няма проблеми ще бяга повече алфата ми е 145 1.7 16в боксер
    алфа 145 1,7 16v Turbo

То няма лошо махни го ама според мен няма смисъл след като максималната мощност се достига при около 5800-6500 след седем само ще ръмжи поне според мен е така

Alfa boxer 1.3i --- 8V --- Boxer --- 90Hp/6000 Obr/min --- 113Nm/4500 Obr/min --- 0-100/11,5s --- Vmax/180km/h
    FIAT STILO 1.9jTD 16V 115HP vMAX 205km/h 4.8л/100km

Comment

Моята е 1,6 тс 120кс и на 7000 оборота е на 220км/ч.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от xaus
        То няма лошо махни го ама според мен няма смисъл след като максималната мощност се достига при около 5800-6500 след седем само ще ръмжи поне според мен е така
        xaus,споделям мнението ти.bobaka,според мен има смисъл само ако искаш да гониш по-високи скорости и стрелката на километража да мивама и след цифрите.
        Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

А стига с глупостите и подминаването на километража това само с чип няма да стане и няма да вземе да бяга повече най много с 3-5 км прекъсвача се мести там за по добро ускорение най вече при първа като вземе да върти гуми да не я спира прекъсвача на по високите предавки ако стигаш до 8000 просто се бавиш и изтезаваш мотора проблеми няма да имаш ако караш със масло което може да осигури защита на двигателя при 8000 оборота примерно селениа рейсинг иначе може да правиш и двигателя много скоро другото много важно е чипа с каква точно програма ще е зареден, поразпитай някой който е слагал чип при същия маистор дали е доволен от резултатите . Разхода извън града може да падне със 0,3-0,6 л но в града ще се вдигне с 1-1,5 л трябва да се кара само със 100 октана бензин или пак ще се преебе двигателя, не ме разбирай погрешно чипа е много готино нещо само да е правилно направен и да си наясно с резултатите от него.
          Успех.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

мерси за мненията а ако има някои които да е сас сащия мотор и е слагал чип да каже как е а сащо защо трябва да карам сас 100 октана бензин какво значение има
            алфа 145 1,7 16v Turbo

Comment

Обикновено качествените чипове променят гориво-въздушното отношение (ламбдата) Т. е правят сместа по богата заедно с това променят и ъгъла на изпреварване на запалването (аванса ) във + дават повече аванс и по тази начин измъкват някое конче повече за сметка на влошаването на екологията. Един вид може да се каже че всъщност чипването е оптимална настройка на двигателя за работа със високо октаново гориво.
              Има една истирия значи при движение на автомобила по извън градските пътища автомобила обикновено се експлоатира в ниски и средни обороти до към 4500 Горивовъздушната смес при тези обороти е бедна , а бедните смеси са склонни към детонационно горене ( обикновено фронта на горене в цилиндъра се разпростира с около50-70 м/с а при детонации е около 2000-2500 м/с това е микровзрив или известно сред старите шофьори "чукане на аванса") и след като датчика за детонации я "чуе връща аванса с няколко градуса и пак започва да дава го увеличава постепенно до една степен и остава там до следващата поява на детонации и така хиляди пъти за едно пътуване. След чипа сместа става по богата но и аванса се увеличава значително ако бензина е с ниско октаново число няма да можеш да извлечеш максималната мощност при даден режим на двигателя а и тези детонации които ти не чуваш ще са в пъти повече което ще се отрази доста зле върху ресурса на двигателя- ще го преебеш за отрицателно време.
              Ебахти писането дано да съм внесъл малко яснота по темата но знанията ми стигат до тук.
              Дано да съм ти бил полезен, не искам да правя реклама на сервиза на Бобо ама си мисля че би ти свършил много добре работата с чипосването за разлика от другаде.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

мерси за изчерпателния отговор ще си помисля дали изобщо да се захващам с това
                алфа 145 1,7 16v Turbo

Comment

Working...
                X